16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialO femeie cu probleme psihice, care ieșise din spital pe semnătură, a...

O femeie cu probleme psihice, care ieșise din spital pe semnătură, a fost sechestrată și violată timp de zece zile. Presupusul agresor a fost arestat preventiv

Un bărbat de 64 de ani a fost arestat preventiv, după ce, timp de zece zile, ar fi sechestrat și violat o femeie cu probleme psihice grave, care fusese lăsată să plece din Spitalul Bârlad pe semnătură, informează News.ro.

Judecătoria Bârlad a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Viorel Halîngă pentru viol şi lipise de libertate, după ce a r fi sechestrat, bătut şi abuzat sexual o femeie de 45 de ani, din localitatea Giurcani, care a dispărut din Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde ajunsese în urma unei tentative de suicid.

Decizia încarcerării bărbatului de 64 de ani a fost luată la propunerea procurorilor, care au stabilit, pe bază de probe, că victima a fost violată timp ce zece zile, ulterior fiind abandonată pe un drum din apropierea oraşului Murgeni.

„Femeia a fost acostată de către suspect în timp ce se afla pe o stradă din Bârlad, ulterior fiind condusă la locuinţa sa din oraş, unde a fost lovită şi constrânsă să întreţină relaţii sexuale. În momentul în care a aflat din presă că victima este dată dispărută şi căutată de Poliţie, bărbatul a condus-o pe un drum din Murgeni, unde a abandonat-o”, a declarat, joi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, Andreea Obreja.

După ce a fost eliberată de bârlădeanul de 64 de ani, femeia a ajuns la locuinţa sa din Giurcani, familia sesizând Poliţia din cauza numeroaselor leziuni de pe corp pe care le avea victima. În urma cercetărilor, anchetatorii au reuşit să-l identifice pe autorul violului care, într-o primă fază, a fost reţinut pentru 24 de ore. În baza probelor, bărbatul a fost prezentat în instanţă, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Femeia a ajuns cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Bârlad la sfârşitul lunii noiembrie, în urma unei tentative de sinucidere. După câteva ore, pacienta a fost lăsată de către cadrele medicale să părăsească spitalul, pe propria semnătură, cu toate că se afla în evidenţe cu probleme psihice grave. Conducerea spitalului din Bîrlad a declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă au fost respectate protocoalele de către cadrele medicale.  

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă