10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialO femeie va primi pensie, pentru că a petrecut 10 ani pe...

O femeie va primi pensie, pentru că a petrecut 10 ani pe nedrept în închisoare. Ea fusese condamnată la 17 ani de detenție, pentru o crimă comisă de fiul ei

O femeie care a fost condamnată la 17 ani de închisoare, pentru o crimă comisă de fiul ei, va primi pensie pentru cei 10 ani petrecuți după gratii, a decis Curtea de Apel Ploiești, potrivit News.ro.

Viorica Vișan a petrecut 10 ani după gratii, fiind acuzată că și-a ucis soacra, deși crima a fost comisă de fiul ei. 

„Admite apelul. Anulează sentinţa civilă nr. 2000/24.06.2016 pronunţată de Tribunalul Prahova. Evocând fondul respinge excepţiile tardivităţii, autorităţii de lucru judecat şi lipsei procesuale pasive a Casei Judeţene de Pensii Prahova. Admite cererea de chemare în judecată în parte. Obligă pârâtele să recalculeze pensia reclamantei cu luarea în calcul, ca vechime în muncă, a perioadei 21 octombrie 1994 – 8 octombrie 2004, în care a fost privată de libertate”, potrivit deciziei definitive, pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti.

 Viorica Vişan a executat zece ani de închisoare, între octombrie 1994 şi octombrie 2004, ea fiind condamnată pentru uciderea soacrei sale, faptă pentru a care a primit o pedeapsă de 17 ani de detenţie. Ulterior condamnării, unul dintre fiii Vioricăi Vişan, arestat într-un dosar de furt, s-a autodenunţat din închisoare, spunând că el este cel care şi-a ucis bunica.

Viorica Vişan a fost lăsată în libertate, iar în septembrie 2007 fiul ei a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea bunicii. 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă