16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialO navă cu 180 de refugiaţi la bord s-a scufundat în largul...

O navă cu 180 de refugiaţi la bord s-a scufundat în largul Australiei

UPDATE: Cel puţin patru persoane s-au înecat, iar alte 150 au fost salvate după ce o navă cu refugiaţi care se îndrepta spre Insula Crăciunului (Australia) s-a scufundat marţi, anunţă serviciile de intervenţie, citate de AFP, potrivit Mediafax.

Potrivit Autorităţii australiene pentru siguranţa maritimă (AMSA), două nave s-au deplasat la locul accidentului, la aproximativ 130 de kilometri de Insula Crăciunului şi la 1.600 de kilometri nord-vest de Australia.

“La bordul navei erau peste 150 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al AMSA. Iniţial, autorităţile anunţaseră că la bordul navei erau 180 de refugiaţi.

Un avion militar le-a lansat veste de salvare refugiaţilor la scurt timp după accident.

“Din nefericire, patru oameni s-au înecat”, a precizat AMSA._ _ _ _

Marina australiană a lansat o operaţiune de căutare pentru a găsi aproximativ 180 de presupuşi refugiaţi aflaţi la bordul unei nave care s-a răsturnat în largul Insulei Crăciunului, au anunţat marţi serviciile de salvare, transmite Mediafax.

Potrivit Autorităţii australiene pentru Siguranţa Maritimă, două ambarcaţiuni se află la faţa locului, la aproximativ 70 de mile nautice de largul insulei, care este situată în nord-vestul continentului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă