11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialO nouă mărturie despre efectele devastatoare ale regimurilor draconice de slăbit

O nouă mărturie despre efectele devastatoare ale regimurilor draconice de slăbit

Franţuzoaica Victoire Macon Deuxerre, de 17 ani, fostă speranţă a podiumurilor de modă, trage un semnal de alarmă în volumul “Jamais assez maigre”, în care nu ezită să denunţe viaţa nemiloasă a topmodelelor şi dietele pe care le urmează acestea pentru a fi extrem de slabe, relatează luni 7sur7.be, potrivit Agerpres. “Trebuie să le spun tinerelor să nu viseze la o astfel de viaţă: manechinele sunt tratate ca un nimeni”, afirmă ea fără ocolişuri. 

În urmă cu cinci ani, era o speranţă a podiumurilor de modă, “viitoarea Claudia Schiffer”, potrivit agentului care o descoperise întâmplător. Dar cariera tinerei a fost marcată de o tentativă de sinucidere, la numai şapte luni după debutul în lumea modei. Visul ei se transformase în dramă fiindcă nu reuşea să fie destul de slabă. 

La început, a fost angajată de Elite cu o singură condiţie: să aibă mărimea 32. Prin urmare, Victoire, care are 1,78 metri şi cântărea 56 de kilograme, trebuia să scadă 3 centimetri din circumferinţa şoldurilor. Ca să ajungă la rezultatul dorit, şi-a pus sănătatea în pericol. Timp de opt luni a mâncat doar câte trei mere pe zi, iar atunci când mai greşea, recurgea la laxative. 

În primul său sezon, Victoire Macon Dauxerre a participat la defilări de modă pentru Celine, Alexander McQueen sau Miu Miu, făcând tot posibilul să rămână printre cele mai solicitate manechine. Însă, departe de paiete şi strălucire, a încercat să se sinucidă, iar starea ei fizică era lamentabilă – hipotensiune, căderea părului, osteoporoză, amenoree, etc. 

“Oscilez încă între anorexie şi bulimie, dar mă simt mult mai bine. Trebuie să le spun tinerelor să nu viseze la o astfel de viaţă: manechinele nu sunt fericite, sunt tratate ca un nimeni, nu pot să mănânce şi câştigă foarte puţini bani”, a declarat Victoire Macon Dauxerre pentru publicaţia Vif.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă