16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialO tânără acuzată de adulter, omorâtă cu pietre de teroriștii Statul Islamic

O tânără acuzată de adulter, omorâtă cu pietre de teroriștii Statul Islamic

O tânără acuzată de adulter a fost omorâtă cu pietre de tatăl său şi de membri ai grupului terorist Stat Islamic, în centrul Siriei, conform unei înregistrări video postată pe YouTube, relatează AFP, conform Mediafax.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a comunicat că lapidarea a avut loc la sfârşitul lunii august sau în septembrie, într-o zonă rurală din provincia Hama aflată sub controlul grupului terorist Stat Islamic.

Înregistrarea video prezintă o tânără îmbrăcată în negru şi doi bărbaţi – tatăl acesteia şi un islamist. "Pedeapsa este rezultatul a ceea ce ai făcut, nimeni nu te-a forţat să faci asta. (…) Accepţi pedeapsa divină?", a spus islamistul.

Femeia a dat din cap şi i-a cerut iertare tatălui ei. Iniţial, tatăl a refuzat să o ierte înainte de a fi executată, dar, la presiunile islamiştilor, până la urmă a acceptat. Femeia a fost lapidată.

"Condamnăm această crimă oribilă comisă de grupul Stat Islamic. Această crimă nu are nimic de-a face cu revoluţia siriană", a reacţionat opoziţia moderată din Siria.

Cele mai citite

Armata israeliană a început bombardamente asupra estului orașului Rafah

Armata israeliană efectuează luni seara bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar...

Mădălina Ghenea lămurește “subiectul” Grigor Dimitrov. “Mi se pare că e momentul să clarific”

Mădălina Ghenea a rupt tăcerea și a dezvăluit recent motivele care au stat la baza despărțirii sale de jucătorul de tenis Grigor Dimitrov. Celebra...

Pentagonul nu vede nicio schimbare în poziția forței nucleare strategice a Rusiei

Pentagonul nu a observat nicio schimbare în ceea ce privește dispunerea forțelor nucleare strategice ale Rusiei, în ciuda a ceea ce oficialii au numit...
Ultima oră
Pe aceeași temă