16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialO unitate a centralei de la Cernavodă, repornită

O unitate a centralei de la Cernavodă, repornită

Compania Nuclearelectrica a anunţat, vineri, că Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă a fost reconectată, în noaptea de 25 spre 26 decembrie, după ce activitatea acesteia fusese oprită marţi pentru reparaţii.

„Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost deconectată, în mod controlat, de la Sistemul Energetic Naţional în data de 23.12.2014 pentru remedierea unei defecţiuni punctuale a unei linii de impuls aferente unui instrument de măsură amplasat în clădirea reactorului", a explicat într-un comunicat Nuclearelectrica.

Activităţile de remediere şi cele de reconectare s-au desfăşurat respectând procedurile centralei, precum şi normele de protecţie şi securitate, fără niciun impact advers asupra populaţiei, personalului, instalaţiilor şi mediului înconjurător.

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, care acoperă aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional. La începutul lunii decembrie, reactorul 1 a fost oprit neplanificat, din cauza unor defecțiuni.

Nuclearelectrica este controlată de stat, care deţine 81,27% din acţiuni.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă