13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialOficial ucrainean: Doar armata poate opri războiul

Oficial ucrainean: Doar armata poate opri războiul

Preşedintele Parlamentului ucrainean, Oleksandr Turcinov, a declarat că doar armata mai poate pune capăt războiului din estul țării, această situație fiind dincolo de o soluționare diplomatică, transmite Mediafax.

"Fără îndoială, sunt necesare negocieri şi consultări, pentru a încerca să găsim o soluţie paşnică în acest conflict, însă, sincer vorbind, nu cred că putem obţine rezultate urmând doar calea diplomatică", a declarat Turcinov, într-un interviu pentru postul de televiziune ucrainean Kanal 5.

"Doar armata ucraineană este în stare să pună capăt acestui război, eliberând complet regiunile Doneţk şi Lugansk", a subliniat preşedintele Parlamentului ucrainean.

În opinia lui Turcinov, "Rusia consideră Ucraina drept parte componentă a imperiului la care visează".

"(Preşedintele rus, Vladimir) Putin desfăşoară un război împotriva întregii Ucraine. El are scopul de a distruge Ucraina independentă şi democratică", a adăugat el, potrivit sursei citate.

Oficialul ucrainean şi-a exprimat speranţa că operaţiunea din estul Ucrainei se va încheia până în octombrie, când ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate, relatează agenţia RIA Novosti.

Cele mai citite

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă