12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialONU: 100.000 de kurzi din Siria au fugit în Turcia

ONU: 100.000 de kurzi din Siria au fugit în Turcia

Avansul extremiştilor din cadrul grupării Stat Islamic (SI) în nord-estul Siriei, determinat aproximativ 100.000 de kurzi din Siria să fugă în Turcia în ultimele zile, a anunţat luni Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

"Guvernul (turc) a anunţat numărul de 100.000", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a UNHCR, Melissa Fleming, potrivit Mediafax.

Sâmbătă, UNHCR a anunţat posibila sosire a "sute de mii" de persoane, într-un moment în care luptele continuă în Siria.

Turcia a dechis vineri frontiera pentru refugiaţii sirieni care au început să părăsească încă de joi sectorul localităţii Ain al-Arab (Kobane, în limba kurdă), încercuită de combatanţii grupării extremiste sunnite SI.

Ain al-Arab, al treilea oraş kurd ca mărime din Siria, a fost relativ ocolit de conflictul din această ţară şi aproximativ 200.000 de sirieni şi-au găsit refugiu aici, potrivit ONU, mai scrie Mediafax.

Dar recentul avans al SI în regiune şi asediul pe care aceşti combatanţi l-au impus oraşului au determinat un număr mare de locuitori, în special kurzi, să plece.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă