14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Oprea: Cea mai liniștită campanie electorală

VIDEO. Oprea: Cea mai liniștită campanie electorală

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a declarat, într-o videoconferință organizată la MAI, că a fost una din cele mai liniștite campanii electorale și că, față de 2009, numărul incidentelor a fost de cinci ori mai mic.

”Am avut una dintre cele mai liniştite campanii electorale. Comparativ cu campania din 2009, numărul incidentelor a fost de 5 ori mai mic: în 2009 la finalul campaniei aveam 237 de incidente, în prezent sunt 182. Subliniez că nu au avut loc evenimente grave care să perturbe ordine apublică, majoritatea referindu-se la afişaul electoral. S-au aplicat 85 de sancţiuni contravenţionale. În urma verificărilor efectuate, au fost constatate 58 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 25 de persoane. Nu au fost înregistrate evenimente deosebite la adunările publice: 654 de manifestări electorale în 424 de lcoalităţi din 39 de judeţe şi municipiul Bucureşti”, a precizat Oprea.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/8a82e7521de473ca925ab4eda12fe456/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Campania electorală se va încheia sâmbătă dimineață, la ora 07.00, iar primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc duminică.

Gabriel Oprea a mai precizat că materialele de votare au ajuns la primării și vor fi predate sâmbătă secțiilor de votare.

Totodată, IGPR a început vineri o amplă acţiune, la nivel naţional, de verificarea a legalităţii desfăşurării transporturlui rutier de persoane, a anunţat vineri Gabriel Oprea. Ministrul i-a cerut şefului IGPR, Petre Tobă, să verifice "orice situaţie semnalată în legătură cu posibile fapte care ar reprezenta turism electoral".

Peste 58.000 de angajaţi ai MAI vor fi mobilizaţi în ziua votării.

Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

Beneficiile săpunurilor naturale bio antiacneice

Acneea reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni dermatologice, afectând milioane de persoane la nivel global, indiferent de vârstă sau gen. Caracterizată prin...
Ultima oră
Pe aceeași temă