15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPapa Francisc a pledat în Congresul SUA pentru abolirea pedepsei capitale

Papa Francisc a pledat în Congresul SUA pentru abolirea pedepsei capitale

Papa Francisc a criticat, în primul discurs rostit de un şef al Bisericii Catolice în Congresul Statelor Unite, aplicarea pedepsei cu moartea, informează Mediafax.

“Sunt convins că aceasta este cea mai bună cale: dat fiind că fiecare viaţă este sacră, orice persoană umană este înzestrată cu o demnitate inalienabilă, iar societatea poate doar să beneficieze de pe urma reabilitării persoanelor condamnate pentru crime”, a declarat Papa Francisc în Congresul Statelor Unite.

“Avem responsabilitatea de a proteja viaţa umană în toate stadiile de dezvoltare”, a adăugat şeful Bisericii Catolice, reiterând opoziţia faţă de avort.

Suvernaul Pontif a evidenţiat susţinerea pentru “căsătoria tradiţională” şi a criticat Statele Unite pentru comerţul cu armament.

Francisc, primul papă care rosteşte un discurs în Congresul Statelor Unite, a fost aplaudat la venire, dar a stârnit reacţii diverse după discursul de joi.

Cele mai citite

Germania și aliații acuză Rusia de atacuri cibernetice de amploare

Germania a acuzat Rusia că a lansat atacuri cibernetice asupra firmelor sale de apărare și aerospațiale, precum și asupra unor ținte din alte țări,...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă