15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPapa Francisc compară abandonarea vârstnicilor cu o "eutanasie ascunsă"

Papa Francisc compară abandonarea vârstnicilor cu o “eutanasie ascunsă”

Papa Francisc a denunțat, duminică, abandonarea persoanelor în vârstă, pe care a numit-o ”eutanasie ascunsă”,  scrie AFP, potrivit B1.ro.

Comentariul Suveranului Pontif, care a comparat apoi bătrânii cu ”arbori care continuă să facă fructe” a fost făcut în prezența papei emerit Benedict al XVI-lea, acesta din urmă salutând remarca Papei Francisc.

Benedict a participat la reuniunea organizată în piața Sfântul Petru, părăsind perimetrul însă înainte de slujba de celebrare a 100 de preoți în vârstă.

Salutându-l pe predecesorul său, Francisc a explicat că este bucuros să-l vadă la Vatican: "Este ca şi cum ai avea un bunic înţelept acasă".

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă