13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPărintele revoluţiei cubaneze susţine că Donald Trump s-a făcut de râs în...

Părintele revoluţiei cubaneze susţine că Donald Trump s-a făcut de râs în prima dezbatere împotriva lui Hillary Clinton

Fostul preşedinte cubanez, Fidel Castro consideră că republicanul Trump a fost inferior candidatei Hillaray Clinton în prima dezbatere electorală, precizează Agerpres.

Fidel Castro, retras de la putere de zece ani, a făcut apel la compatrioții săi “să nu uite că în această duminică va avea loc o dezbatere” a candidaților la Casa Albă.

“La prima ediție, în urmă cu două săptămâni, s-a produs un eveniment care a cauzat un șoc. Domnul Trump, presupus a fi un expert calificat, a ajuns descalificat, ca Barack (Obama) în politica sa”, a precizat cel supranumit părintele Revoluției cubaneze.

Întreaga lume a fost martoră triumfului lui Hillary Clinton în prima confruntare dintre cei doi contracandidaţi. Hillary Clinton l-a dominat pe Donald Trump, fiind mult mai bine pregătită şi mai stăpână pe situaţie.

Până în acest moment, oficialii cubanezi nu şi-au exprimat preferinţa privind candidaţii alegerilor prezidenţiale din acest an, însă, această remarcă a lui Fidel Castro ar putea reprezenta un indiciu privind poziţia Havanei, mai ales că Hillary Clinton este o susţinătoare a politicii lui Barack Obama de apropiere față de Cuba, în timp ce Donald Trump pare să opteze pentru o politică mai fermă față de guvernul lui Raul Castro.

Fidel Castro s-a retras de pe scena politică din cauza unor probleme medicale survenite în 2006, când revoluţionarul a suferit o hemoragie intestinală. Însă, din 2015, Castro a revenit cu faimoasele sale “reflecţii” , fiind vizitat şi de numeroşi demnitari străini. 

 

Cele mai citite

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

Experiența militarilor ucraineni cu un lansator de rachete românesc: „Am oprit pentru că fierbea”

Artileriștii din armata Ucrainei au vorbit, în permieră, despre experiența lor dobândită pe o armă românească pe care o folosesc în războiul contra Rusiei...

O femeie şi-a înjunghiat fiul în vârstă de 34 de ani

O bihoreancă a fost reţinută, marţi seara, fiind acuzată că şi-ar fi înjughiat fiul, în urma unui conflict spontan. Procurorii au solicitat arestarea preventivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă