16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialPasajul visurilor spulberate de pe centura Capitalei

Pasajul visurilor spulberate de pe centura Capitalei

Pasajul rutier de la intersecţia Prelungirea Ghencea cu şoseaua de centură a Capitalei rămâne în continuare un deziderat bun numai pentru hârtie şi promisiuni electorale. Aşa cum consemnează Ziarul Financiar, niciun utilaj nu a apărut în zonă, deşi de cinci luni se vorbeşte despre deschiderea lucrărilor.

Evident că prima explicaţie este legată de contestaţiile licitaţiei pentru atribuirea lucrărilor. A trecut aproape o jumătate de an de la câştigarea licitaţiei de către o firmă, iar de atunci curg contestaţiile. „Consiliul Naţional de Solu­ţionare a Contestaţiilor a dispus reevaluarea ofer­telor depuse în cadrul procedurii de atribuire. CNADNR, în calitate de autoritate contractantă, a pus în aplicare decizia CNSC. Astfel, la data prezentei, procedura de atribuire se află în perioada de reeva­luare a ofertelor depuse de către operatorii eco­nomici“, au spus oficialii CNADNR. Mai nou, se va realua procedura de atribuire a lucrărilor, arată sursa citată.

„Câştigătorul va fi desemnat după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor de către comisia de evaluare. Contractul de proiectare şi execuţie se va semna după transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii de atribuire către ofertanţii participanţi şi expirarea termenului prevăzut de lege pentru depunerea unor eventuale contestaţii de către ofertanţi“, spun reprezentanţii companiei de drumuri.

Lucrarea ar fi trebuit să fie gata în 2018, dar având în vedere întârzierile este clar că termenul va fi cu mult depăşit. Ideea unui pasaj rutier la această intersecţie datează încă din 2009. De atunci, primary generali sau miniştri au tot promis că pasajul se va face. Şi nimic, până acum. Pasajul ar trebui să aibă lungimea de aproape 300 de metri. 

Cele mai citite

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

Guvernul aprobă reorganizarea ANAF. Organigrama crește cu 200 de oameni și încă un post de vicepreședinte

În ședința din 23 mai 2024, Executivul urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern pentru modificarea organigramei Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Noile reglementări...

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...
Ultima oră
Pe aceeași temă