15.4 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialPatru persoane au murit și peste 100 sunt date dispărute, după ce...

Patru persoane au murit și peste 100 sunt date dispărute, după ce o barcă s-a răsturnat în Marea Mediterană

Patru persoane au murit și peste 100 sunt date dispărute, după ce, marți, o barcă pneumatică s-a răsturnat în largul coastelor Libiei. Ambarcațiunea transporta imigranți, potrivit organizației neguvernamentale germane Jugend Rettet, care a găsit numai 23 de supraviețuitori, informează AFP, citat de Agerpres.

„O barcă pneumatică s-a răsturnat. Cei 23 de supraviețuitori se află la bordul petrolierului Maersk Erin. Vreo sută de persoane sunt date dispărute. Echipele caută supraviețuitori în apă și găsesc cadavre. Eram prea departe, nu am putut veni în ajutor. Condițiile pe mare sunt îngrozitoare”, a scris pe Twitter ONG-ul german Jugend Rettet.

În cursul după-amiezii, persoanele salvate au fost transferate pe vasul Aquarius al organizațiilor SOS Méditerranée și Medici fără Frontiere (MSF).

„Barca noastră s-a scufundat azi-dimineață la ora 06.00 (05.00 GMT) Eram 122 la bord, fără copii sub 15 ani, dar zece femei călătoreau cu noi și numai una a supraviețuit. Am așteptat în apă, agățându-ne de orice plutea, însă majoritatea oamenilor s-au scufundat, inclusiv fratele meu mai mic în vârstă de 15 ani”, a povestit un supraviețuitor din Guineea, potrivit afirmațiilor sale transmise de o purtătoare de cuvânt a organizației SOS Méditerranée.

O tragedie similară a avut loc și luni, când o barcă pneumatică s-a dezumflat, fiind descoperiți doar 15 supraviețuitori. De sâmbătă, garda de coastă italiană a coordonat salvarea a peste 2.600 de migranți în largul coastelor libiene, confirmând ritmul ridicat la plecărilor în pofida deteriorării condițiilor de navigație.

 

Cele mai citite

“Garcea”, candidatul AUR pentru președinția CJ Olt

Actorul Mugur Mihăescu, celebru pentru interpretarea personajului "Garcea" din "Vacanța Mare", și-a depus duminică candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Olt la...

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în luna mai

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru perioada 29 aprilie - 27 mai 2024. Astfel, conform datelor furnizate...

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă