18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialPDL: RADET şi RATB sunt în pragul falimentului

PDL: RADET şi RATB sunt în pragul falimentului

Consilierul general PDL Mircea Raicu a declarat joi că RADET şi RATB sunt în pragul falimentului, deoarece au fost “subfinanţate cronic” în mandatele primarului Sorin Oprescu, relatează Mediafax.

“Dorim să tragem un semnal de alarmă, transportul în comun şi căldura fiind subfinanţate cronic în mandatele lui Sorin Oprescu. 540 de milioane de euro reprezintă datoria totală pe care Primăria Capitalei o are la cele două companii, RADET şi RATB”, a spus Mircea Raicu, într-o conferinţă de presă care a avut loc înainte de şedinţa CGMB, în care va fi dezbătut şi un proiect de hotărâre privind redistribuiri de sume către bugetele celor două regii.

Potrivit lui Raicu, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a acumulat în acest an datorii de peste 160 de milioane de lei, iar în această iarnă autobuzele vor circula neechipate cu cauciucuri de iarnă.

Consilierul PDL a mai spus că Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti “se află practic în faliment”, datoriile depăşind de mult 500 de milioane de euro.

Mircea Raicu i-a cerut primarului general să aloce bani din bugetul Capitalei “pe priorităţi” şi a subliniat că în anul 2008, când Sorin Oprescu îşi începea primul mandat, municipalitatea avea la RADET o datorie de bază de 70 de milioane de euro.

 

 

Cele mai citite

Euro este în ușoară scădere. Ce se întâmplă cu dolarul?

Moneda naţională s-a apreciat luni în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9758 lei, în scădere...

Fabrica de diamante a lui Ceaușescu a ajuns tun imobiliar

Recent am povestit într-un articol despre pasiunea familiei Ceaușescu pentru diamante și cum au reușit să obțină, temporar, concesiunea unei mine de diamante...

Premierul spaniol Pedro Sanchez nu demisionează

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că nu demisionează din funcția de premier. Anunțul vine după o pauză de câteva zile. Prim-ministrul spaniol Pedro...
Ultima oră
Pe aceeași temă