16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPentru ce luptă Consiliul Judeţean al Elevilor?

Pentru ce luptă Consiliul Judeţean al Elevilor?

CJE a deschis acțiune în instanță, la Curtea de Apel Constanța, împotriva Consiliului Național al Elevilor, acuzând interimatul impus de la “centru”.

Elevii constănţeni cer autorităţilor locale subvenţionarea transportului în comun. Pentru acest lucru au ieşit în stradă, recent. La manifestaţia publică organizată la Constanţa împotriva administraţiei publice au fost prezenţi 50 de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor.

„Consiliul Județean al Elevilor Constanța, în calitate de structură reprezentativă a elevilor din județul Constanța, a participat în data de 11 iulie 2014 la un protest public împotriva administrației publice locale din Municipiul Constanța şi a mobilizat aproximativ 50 de elevi. La această manifestație publică au participat și reprezentanți ai părinților”, au transmis tinerii. Mai precis, elevii solicită municipalităţii subvenţia de 50% din preţul unui abonament la transportul local. Pe de altă parte, după demisia elevului Andrei Gâlcă din funcţia de preşedinte, la nivelul Consiliului Judeţean al Elevilor vor avea loc pe viitor noi alegeri şi deja scaunul de conducere al CJE se dovedeşte a fi miza unei aprige concurențe.

Doi preşedinţi, o funcţie, şi aceea… interimară

Spre exemplu, un comunicat remis presei, datat din 12 iulie 2014, din partea Biroului de presă al Consiliului Naţional al Elevilor, respectiv Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, informează că, în baza art.3 din Metodologia de Alegeri a Consiliului Naţional al Elevilor, aprobată în Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor, în urma sesiunii de vot electronic din perioada 4-5 august 2013, Biroul Executiv al Consiliului Regional al Elevilor Sud-Est a decis numirea în funcţia de preşedinte interimar, până la organizarea de noi alegeri, a elevului Cristi Lupu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor. „În prezent, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa este Cristian Nicolae Lupu, conform deciziei 4/22.06.2014 a Consiliului Regional al Elevilor Sud-Est (…). Orice comunicat de presă, poziţie oficială, va fi însoţit de către semnătura Preşedintelui interimar şi ştampila Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa”, se spune în document. Pe de altă parte, presei i se adresează şi Constantin-Alexandru Manda. „În prezent, președintele interimar și singurul reprezentant al CJE Constanța este domnul Alexandru-Constantin Manda, desemnat prin procesul-verbal nr. 57/2014 și dispoziția nr. 54/2014 a președintelui CJE Constanța. Comunicatul emis anterior în numele CJE Constanţa este emis fără drept şi prin uzurparea imaginii şi identităţii structurii noastre. În momentul de faţă, conflictul dintre Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa şi Consiliul Naţional al Elevilor se află în instanţă, existând deschisă o acţiune judecătorească împotriva Consiliului Naţional al Elevilor la Curtea de Apel Constanţa, cu numărul 285/36/2014, ca urmare a acţiunilor neregulamentare a CNE împotriva conducerii legitime şi regulamentar aleasă a CJE Constanţa”, se transmitea pe data de 13 iulie. Constantin-Alexandru Manda mai spune că unul dintre obiectivele sale rămâne respectarea legii în ceea ce privește reducerea costului abonamentelor pentru transportul local în comun.  

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă