15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 100 de infractori urmăriți general, găsiți de poliție

Peste 100 de infractori urmăriți general, găsiți de poliție

107 persoane urmărite şi 113 persoane dispărute au fost depistate de poliţişti, în 3 zile, în urma unei acţiuni coordonate de Poliţia Română, la nivel naţional. Poliţiştii au constatat 118 infracţiuni şi au aplicat aproape 3.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 800.000 de lei.

”În perioada 26 – 28 iunie sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Ordine Publică şi Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., poliţiştii au acţionat în special în zona gărilor şi în mijloacele de transport CFR.

Peste 5.400 de poliţişti, dintre care aproape 1.000 de la transporturi, circa 1.300 de ordine publică şi aproximativ 3.100 de investigaţii criminale au actionat, în principal, pentru depistarea persoanelor urmărite care se sustrag arestării preventive, executării pedepsei închisorii sau faţă de care au fost emise mandate europene de arestare, precum şi a persoanelor dispărute, în special minori”, anunță IGPR într-un comunicat de presă.

Astfel, au fost efectuate patrulări în staţiile de cale ferată şi în apropierea acestora, fiind controlate 992 de trenuri de călători, 1.034 de unităţi de cazare şi 2.179 de unităţi de alimentaţie publică. De asemenea, poliţiştii au acţionat în 518 pieţe şi târguri.

”Poliţiştii au depistat 107 persoane urmărite, dintre care 56 se sustrăgeau de la executarea unei pedepse cu închisoarea, 6 aveau emise pe numele lor mandate de arestare preventivă şi 7 erau căutate de alte state, în baza unor mandate europene de arestare.

De asemenea, 113 persoane dispărute au fost gasite de poliţişti, dintre care 73 de minori, aceştia fiind încredinţaţi familiilor sau tutorilor. Totodată, 3 persoane cu identitate necunoscută au fost identificate de poliţişti.

În urma activităţilor, poliţiştii au constatat 118 infracţiuni şi au aplicat 3.473 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 776.865 de lei”, mai arată poliția.

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă