14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPeste 150 de cadre medicale au dat în judecată Spitalul Judeţean Vaslui

Peste 150 de cadre medicale au dat în judecată Spitalul Judeţean Vaslui

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a fost chemat din nou în instanţă, de peste 150 de cadre medii şi auxiliare din secţiile de psihiatrie şi pneumologie, precum şi din compartimentul de anatomie patologică, din cauza tăierii sporurilor, informează Mediafax.

Potrivit cererii de chemare în judecată formulată de Sindicatul Sanitas Vaslui, angajaţii solicită reîntregirea sporului acordat pentru condiţii deosebit de periculoase de muncă, diminuate de la 100 la sută la 75 la sută, la Pneumologie şi Anatomie Patologică, şi de la 75 la 65 la sută, la Psihiatrie.

"Sporul pentru condiţii deosebit de periculoase este prevăzut în contractul individual de muncă al fiecăruia dintre cele peste 150 de cadre medii şi auxiliare. Comitetul Director a spitalului a decis diminuarea acestuia fără acordul salariaţilor, fiind astfel o măsură ilegală şi abuzivă", a declarat, miercuri, liderul Sindicatului Judeţean "Sanitas" Vaslui, Daniela Clătinici.

Pe lângă reluarea plăţii integrale a sporului pentru condiţii deosebit de periculoase de muncă, salariaţii solicită şi achitarea retroactivă a diferenţelor de bani reţinute de conducerea spitalului începând cu luna februarie şi până la data pronunţării instanţei de judecată.

Cu o zi în urmă, 58 de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au dat în judecată unitatea medicală din cauza diminuării sporului de gardă cu 25 la sută începând cu luna februarie.

Cele mai citite

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă