18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialPhenianul acuză SUA că desfăşoară un RĂZBOI BIOLOGIC în Peninsula Coreeană

Phenianul acuză SUA că desfăşoară un RĂZBOI BIOLOGIC în Peninsula Coreeană

Coreea de Nord a acuzat, miercuri, Statele Unite că desfăşoară un război biologic în Peninsula Coreeană. Complotul a fost dezvăluit recent printr-o încărcătură cu antrax trimisă către o bază militară americană din Coreea de Sud, informează Mediafax.

Comisia pentru Apărare Naţională a criticat-o şi pe preşedinta Park Geun-hye pentru că permite trupelor americane să staţioneze pe teritoriul ţării sale.

Pentagonul a declarat că a transferat accidental spori de antrax către baza aeriană Osan din provincia Gyeonggi, precum şi către alte câteva laboratoare din Statele Unite. Departamentul a precizat, de asemenea, că nimeni nu a fost infectat.

“S-a dezvăluit că forţele imperiale americane se pregătesc clandestin pentru un război biologic pentru a eradica populaţia noastră cu o armă mortală la baza aeriană Osan şi pe teritoriul SUA”, a declarat comisia condusă de Kim Jong-un,  potrivit Yonhap.

Park şi alţi oficiali sud-coreeni sunt responsabili, de asemenea, pentru că urmăresc orbeşte strategia americană, a afirmat comisia, adăugând că sporii de antrax sunt numiţi “arma terorii” sau “arma diavolului”.

Comisia a cerut Statelor Unite să îşi retragă trupele de aici împreună cu “armele nucleare şi biologice ascunse în multe locuri din Coreea de Sud”.

Cele mai citite

Inițiative de sustenabilitate care ne atrag atenția. Foto Interviu cu reprezentanții Skanska despre sustenabilitate și clădiri certificate ce acoperă nevoile oamenilor cu dizabilități

1. Care au fost inițiativele cheie de sustenabilitate implementate în cadrul organizației în 2023 și cum au avut impact asupra performanțelor generale ale companiei? Toate...

Ministrul Justiției anunță că Paul al României a fost arestat preventiv în Malta

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că Paul al României, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu...

BEC a stabilit ordinea pe buletine de vot la alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a stabilit, luni, prin tragere la sorţi, număru de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, alianţelor electorale, alianţelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă