20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPiedone, suspectat de conflict de interese. ANI a sesizat Parchetul de pe...

Piedone, suspectat de conflict de interese. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat, miercuri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), în cazul fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, suspectat de conflict de interese.

Într-un comunicat de presă remis redacției, ANI precizează că, în perioada 2013 — 2015, Piedone ar fi semnat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru „God Trust Enterprises'' SRL, „Sport Team Kart'' SRL și „Chocoland'' SRL, ca urmare a cererilor formulate și semnate olograf de către copiii acestuia, asociați și administratori ai societăților comerciale.

Totodată, inspectorii ANI susțin că, începând cu anul 2013, SC Sport Team Kart SRL, societate administrată de către fiul persoanei evaluate, ar fi încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, instituție subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 mp, însă, în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat că aceasta ocupă suprafața de 2.234 mp.

În acest context, ANI a sesizat PÎCCJ pentru efectuarea de cercetări cu privire la săvârșirea de către Piedone a infracțiunii de conflict de interese.

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...
Ultima oră
Pe aceeași temă