14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPietonii indisciplinați, în vizorul poliției Ilfov

Pietonii indisciplinați, în vizorul poliției Ilfov

Aproape 100 de pietoni au fost amendați, în ultimele trei zile de către polițiștii rutieri din Ilfov, în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere produse din cauza traversărilor neregulamentare. 

”În perioada 31 iulie – 02 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au demarat activităţi privind combaterea indisciplinei pietonilor, pe raza judeţului Ilfov, unde au discutat cu cetăţenii şi au distribuit materiale informativ-preventive.

Scopul acţiunilor este informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicati pietonii, avand în vedere faptul că una dintre principalele cauze generetoare de accidente rutiere o reprezintă traversarea drumului public, de către pietoni, prin locurile nepermise sau nemarcate corespunzător”, informează IPJ Ilfov.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au acţionat şi în vederea depistării şi sancţionării pietonilor care traversează prin astfel de locuri, fiind constatate 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8640 de lei.

Activităţile de informare a cetăţenilor vor continua marţi şi mircuri, între orele 1400-1600, iar activităţile de depistare şi sancţionare a celor care încalcă normele legale privind traversarea regulamentară a drumului public se vor desfăşura constant în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

 

Cele mai citite

ROMÂNIA LIBERĂ urează un Paște Fericit cititorilor și colaboratorilor: Hristos a Înviat!

Redacția ROMÂNIA LIBERĂ vă urează Paște Fericit! Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștelui ne îmbrățișează într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, aducându-ne împreună într-o comuniune...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă