21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialPLEDOARIE PENTRU FORMARE

PLEDOARIE PENTRU FORMARE

Într-o lume globalizată și într-o economie bazată pe cunoaștere, învățarea pe tot parcursul vieții și flexibilitatea profesională reprezintă strategii cheie pentru creșterea șanselor de integrare în câmpul muncii. În acest moment noțiunea de „loc de muncă pe viață” nu mai există, aceasta presupunând dezvoltarea capacității fiecăruia dintre noi de a schimba și experimenta alte locuri de muncă.

Crearea de noi locuri de muncă și implementarea unor măsuri active de ocupare a forței de muncă reprezintă în fapt o politică prioritară a Uniunii Europene, mai ales în contextul provocărilor existente la momeitntul actual pentru piața muncii și anume: cerințe pentru noi abilități, tehnologii informaționale, globalizare, dificultăți în găsirea primului loc de muncă pentru tineri, îmbătrânirea societății. Motivul este simplu: prezența unui număr mai mare de persoane încadrate în muncă constituie un element de bază în stimularea competitivității și în generarea de venituri, inclusiv pentru bugetele de stat.

În acest context şomerii, cu sau fără indemnizaţie, din judeţul Tulcea, au oportunitatea de a participa gratuit la activităţi de informare şi consiliere psiho profesională, mediere electronică şi formare profesională continuă în diverse ocupaţii specifice domeniului IT, în cadrul proiectului „Ghidul practic al ocupării”. Cursurile de formare, prin modul de organizare sub aspect tematic, asigură accesul şi instruirea atât a persoanelor cu studii gimnaziale cât şi a celor cu studii superioare, o condiţie prioritară fiind dorinţa de a învăţa tainele calculatorului.

Pentru detalii şi înscrieri suntem la dispoziţia persoanelor interesate la telefon 0240 506300, de luni până vineri, în intervalul 9.00 – 17.00, sau prin email la adresa contact@proiectitd.ro, persoană de contact, Manager proiect Tamara Sirotencu, beneficiar SC INFOTRUST-DESIGN S.R.L.

Detaliile privind proiectul pot fi accesate cu uşurinţă folosind pagina web a proiectului www.proiectitd.ro. Alte surse de informaţii despre program sunt site-urile: www.fseromania.ro şi www.fsesudest.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în OAMENI.

Cele mai citite

România, aur în „proba regină” a canotajului, la Europenele de la Szeged

Barca feminină de 8+1 a României a cucerit medaliile de aur în finala disputată duminică la Campionatele Europene de la Szeged. România a încheiat...

Messi, de neoprit în America! Argentinianul a reușit o nouă dublă și e golgheter în MLS

Lionel Messi a contribuit decisiv la victoria lui Inter Miami cu scorul de 4-1 în faţa lui New England Revolution, după ce a marcat...

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă