12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPMP cere demisia lui Corlăţean pentru proasta organizare a votului în străinătate

PMP cere demisia lui Corlăţean pentru proasta organizare a votului în străinătate

Eugen Tomac, liderul PMP cere demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, pentru proasta organizare a procesului electoral în străinătate, informează Mediafax.

"Ministrul Titus Corlăţean are o singură cale prin care să justifice incompetenţa, să-şi asume acest dezastru pe care l-a produs, dându-şi demisia. PMP îi cere demisia ministrului de Externe pentru proasta organizare a procesului electoral din strănătate", a spus Tomac.

El a vorbit despre cozile care s-au format în străinătate la secţiile de vot în care urmau să-şi exercite dreptul cetăţenii români, dar şi despre faptul că el i-a cerut în repetate rânduri ministrului să înfiinţeze mai multe secţii de vot.

Eugen Tomac a spus că zeci de mii de cetăţeni români riscă să rămână în afara secţiilor de vot deşi doresc să voteze şi că reprezentanţii PMP în biroul electoral din strănătate a făcut o solicitare BEC pentru prelungirea programului de vot acolo unde există această posibilitate "astfel încât toţi care sunt prezenţi şi doresc să-şi exercite acest drept să o poată face".

"Prin proasta organizare a alegerilor prezidenţiale în străinătate Ministerul de Externe dă o lovitură imaginei României pentru că aceste cozi demonsrează, încă o dată, incapacitatea structurilor responsabile să organizeze un proces electoral corect, civilizat, pentru că legea privind alegerea preşedintelui nu limitează sub nicio formă numărul cabinelor pe care-l poate avea o secţie de vot", a adăugat Eugen Tomac.

El a criticat felul în care a fost organizate secţiile de vot în R. Moldova dar şi în Italia, Spania, Madrid, la Roma, la Paris şi la Berlin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă