14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliţiştii au tras NOUĂ GLOANŢE pentru a captura o bandă de hoţi

Poliţiştii au tras NOUĂ GLOANŢE pentru a captura o bandă de hoţi

UPDATE 21,00:  Cei trei fugari care au reuşit să scape, marţi dimineaţă, după ce au fost urmăriţi de către poliţişti pe circa 20 de kilometri şi nu s-au oprit nici când au fost trase nouă focuri de armă, au fost reţinuţi marţi seară, informează Mediafax.

Doi dintre suspecţi au fost găsiţi ascunşi în fân, la locuinţele unor rude.

Poliţiştii din Suceava au tras nouă focuri de armă şi au urmărit pe circa 20 de kilometri o maşină pentru a captura o bandă de hoţi. Doi bărbaţi, care sunt principalii suspecţi, au reuşit iniţial să dispară.

Potrivit IJP Suceava, poliţiştii din Rădăuţi au fost sesizaţi, în noaptea de luni spre marţi, de un agent de pază care, împreună cu un coleg, a surprins mai multe persoane care furau dintr-un magazin situat pe strada Grănicerului din Rădăuţi.

La locul indicat au fost trimise două patrule de ordine publică, iar agenţii de pază le-au relatat poliţiştilor că au observat doi bărbaţi în timp ce furau din magazin mai multe bunuri, alimentare şi nealimentare. Agenţii de pază au încercat să îi oprească pe cei doi bărbaţi, dar nu au reuşit, aceştia urcându-se într-un autoturism şi părăsind zona.

Ulterior, una din patrulele de Poliţie a observat autoturismul în timp ce se deplasa spre ieşirea din oraş şi a pornit în urmărirea acestuia, cu girofarurile aprinse, dar suspecţii nu s-au supus somaţiilor făcute cu semnale acustice şi luminoase.

Pe parcursul urmăririi, pasagerii din maşină au încercat să arunce din vehicul mai multe bunuri.

Întrucât suspecţii nu s-au supus somaţiilor şi şi-au continuat deplasarea, unul dintre poliţişti a tras două focuri de avertisment şi alte cinci focuri în pneurile maşinii.

După o urmărire pe aproximativ 20 de kilometri, maşina a fost oprită în zona comunei Voitinel, iar mai multe persoane au încercat să fugă din autoturism.

Poliţiştii au prins trei tinere care încercau să fugă, iar pentru oprirea celor doi bărbaţi suspecţi, au mai tras un foc de avertisment şi unul spre cei doi, dar aceştia au fugit spre zona cu vegetaţie.

Cele trei tinere, cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani, din comunele Suceviţa, Marginea şi Arbore au fost audiate şi astfel s-a stabilit şi identitatea suspecţilor, fiind dispuse măsuri de urmărire a acestora.

Autoturismul folosit a fost indisponibilizat la sediul poliţiei, în interiorul acestuia fiind identificate şi alte bunuri sustrase.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă