13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Porturile din Constanța au fost redeschise sâmbătă seară

UPDATE. Porturile din Constanța au fost redeschise sâmbătă seară

UPDATE. Porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Mangalia au fost redeschise, sâmbătă seară, după ce, în cursul dimineţii, fuseseră închise din cauza vântului puternic, care sufla cu viteze de 70 – 80 km/h. De asemenea, a fost redeschis traficul și pe Canalul Dunăre – Marea Neagră. 

Singurul port închis în continuare este portul Midia din cauza vântului puternic.

Porturile din Constanța au fost închise din cauza vântului puternic, manevrele navelor fiind suspendate, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă. Vântul suflă la rafală cu viteze de 70 – 80 km/h, transmite Mediafax.

Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile au fost sistate în porturi, rând pe rând, începând cu Mangalia și Constanța Sud – fluvial. Activitatea a fost apoi oprită și în porturile Constanța Nord și Midia.

Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud – fluvial.

În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă.

Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

La summitul de pace din Elveția au fost invitate 160 de țări. Rusia nu e pe listă

Război în Ucraina. Summitul de pace va avea loc în 15 şi 16 iunie în Elveţia. Vestea a fost confirmată de Volodimir Zelenski. Rusia...

pe Ponta, nu pe poante, ca să defileze frumos pe podiumul electoral

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca Gabriela Firea, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Capitalei, să nu mai creadă că nu o susține în...
Ultima oră
Pe aceeași temă