23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPremierul Cioloş se va întâni cu Angela Merkel la Berlin

Premierul Cioloş se va întâni cu Angela Merkel la Berlin

Premierul Dacian Cioloș va efectua pe data de 7 ianuarie o vizită oficială la Berlin, context în care are programată o întâlnire cu cancelarul Angela Merkel. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat, miercuri, că din delegația care îl va însoți pe prim-ministru vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, și șeful Cancelariei primului-ministru Dragoș Tudorache.

“Va fi o întâlnire de lucru, un prânz de lucru cu cancelarul Angela Merkel. Vom avea o întâlnire cu comunitatea românească și cu Forumul româno-german care are reprezentanți la Berlin. Scopul este întărirea relațiilor bilaterale și de stabilire, clarificare a obiectivelor comune pe agenda europeană, sunt subiecte care au fost în discuție în această lună și la Consiliul European, legate de migrație, politică externă”, a precizat Dan Suciu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, citat de Agerpres, vizita are o dimensiune mai redusă din punct de vedere economic deoarece, recent, vicepremierul Costin Borc a participat la un Forum de afaceri româno-german.

Cele mai citite

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă