12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPremierul maghiar Orban Viktor, la Cluj, la omagierea unui etnograf clujean

Premierul maghiar Orban Viktor, la Cluj, la omagierea unui etnograf clujean

Premierul Ungariei, Orban Viktor, şi soţia sa, Aniko Levai, participă, sâmbătă, la manifestările prilejuite de aniversarea a 90 de ani a etnografului clujean Kallos Zoltan, organizate la Opera Maghiară din Cluj şi în localitatea Răscruci, informează Agerpres. 

Viktor Orban nu a făcut declaraţii presei şi ziariştii n-au avut acces în Opera Maghiară. La manifestări a participat şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor. 

Directorul Operei Maghiare, Szep Gyula, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că premierul Ungariei a fost invitat la Cluj de Fundaţia Kallos Zoltan. 

‘A fost invitat de către Fundaţia Kallos Zoltan la aniversarea a 90 de ani a etnografului nostru Kallos Zoltan. (…) Va vorbi şi dânsul (Orban Viktor – n. r) cinci minute. După programul de la operă va merge la Răscruci, unde va fi un protocol, la sediul fundaţiei’, a menţionat Szep Gyula. 

Potrivit organizatorilor, presa nu are acces nici la evenimentul organizat în localitatea Răscruci. 

Surse politice au declarat, pentru AGERPRES, că Viktor Orban va înnopta la Cluj-Napoca şi că se va întoarce la Budapesta duminică dimineaţă. Vizita premierului Ungariei este una privată şi Orban Viktor nu are programate întâlniri cu oficialităţi române. 

Kallos Zoltan s-a născut pe 26 martie 1926 şi în 1992 a înfiinţat o fundaţie care îi poartă numele, în localitatea clujeană Răscruci, căreia i-a încredinţat colecţia de obiecte etnografice adunate în decursul a 70 de ani de activitate. 

Cele mai citite

Dan Șucu, prima reacție după ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon

După ce Rapidul a ratat toate obiectivele în acest sezon, Dan Şucu se declară dezamăgit și afirmă că managerii nu au apărat interesele clubului...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...
Ultima oră
Pe aceeași temă