12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul Poloniei: Europa nu se poate simți în siguranță. Trebuie să se...

Premierul Poloniei: Europa nu se poate simți în siguranță. Trebuie să se gândească la politica migrației și la problema terorismului

Cel mai recent atac terorist de la Londra a arătat că Europa trebuie să-și revizuiască politica privind migrația și să se gândească la soluționarea problemei terorismului, a declarat joi dimineața, la postul de televiziune TVN24, premierul Poloniei, Beata Szydlo, potrivit TASS.

“'În urmă cu un an un astfel de atac terorist a avut loc la Bruxelles. Acest lucru arată că Europa nu se poate simți în siguranță. Politicienii trebuie să se gândească la cele ce se întâmplă, la ce fel de politică a migrației duc. Aud adesea în UE că politica migrației nu poate fi legată de terorism, însă nu se reușește în acest fel, pentru că valul migrației care s-a abătut peste Europa i-a adus, din păcate, și pe cei care tind să folosească oameni ce caută ajutor”, a subliniat Szydlo.

Premierul polonez a mai spus că Varșovia nu-și va schimba politica migrației și nu intenționează să-și deschidă frontierele în fața migranților.

“Facem totul pentru ca astfel de atacuri teroriste (ca la Londra) să nu aibă loc. Securitatea europenilor trebuie să fie o prioritate', a subliniat ea.

'Desigur, nu fiecare imigrant este terorist. Însă astăzi ne confruntăm cu situația în care nu putem găsi o soluție eficientă pentru soluționarea problemei terorismului, nu putem avea o politică a migrației reușită, pentru ca europenii să nu fie amenințați de atacuri teroriste', este de părere șefa guvernului de la Varșovia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă