13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialPrincipalul partid de opoziţie din Coreea de Sud a respins oferta preşedintei...

Principalul partid de opoziţie din Coreea de Sud a respins oferta preşedintei Park Geun-Hye de a demisiona.

UPDATE 09.30: Principalul partid de opoziție din Coreea de Sud, Partidul Democrat (PD), a respins, marți, oferta președintei Park Geun-Hye de a demisiona, estimând că acesta ar fi doar o stratagemă pentru a scăpa de procedura de destituire în urma implicării șefei statului sud-coreean într-un amplu scandal de corupție, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat sud-coreean, Youn Kwan-suk, a afirmat că PD va continua în mod normal demersurile pentru destituirea actualei șefe a statului sud-coreean.

 


Preşedintele Coreei de Sud a anunţat, marţi dimineaţă, faptul că este pregătită să renunţe la putere, inclusiv prin retragerea de la conducerea statului în urma crizei politice, declanşată de arestarea prietenei sale Choi Soon-sil, transmite News.ro.

”Voi lăsa parlamentarilor puterea de a decide orice cu privire la viitorul meu, inclusiv scurtarea mandatul meu prezidenţial” a declarat preşedinta într-un discurs televizat.,

Aproape două milioane de sud-coreeni au protestat în ultimul weekend, pentru a cere demisia preşedintei Park Geun-hye, acuzată că a permis manipularea ei de către prietena apropiată Choi Soon-sil, fiica liderului unui cult pseudo-creştin din Coreea de Sud.

“Aș lăsa problema plecării mele și pe cea privind o reducere a duratei mandatului meu la latitudinea unei decizii a Adunării Naționale”, a declarat Park Geun-Hye. “Atunci când parlamentarii vor fixa condițiile pentru o tranziție care să reducă impactul vidului de putere și a haosului în gestionarea problemelor, voi pleca”, a afirmat ea într-un discurs televizat.

 

Preşedinta Park Geun-Hye este implicată într-un scandal de corupţie legat de prietena ei apropiată Choi Soon-Sil, care este în arest pentru acuzaţii de fraudă şi abuz de putere.

Choi a utilizat sume de bani primite prin donaţii pentru activităţi personale, inclusiv pentru a plăti cursurile de călărie ale fiicei sale. Prietena preşedintei este acuzată că ar fi intervenit şi în deciziile guvernamentale luate de Park Guen-Hye, fără a deţine vreo funcţie în administraţia prezidenţială.

Protestarii şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la posibilitatea ca preşedinta să reprezinte doar o marionetă controlată de Choi.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă