20.7 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Iohannis negociază la ONU cererea României de a deveni membru nepermament...

Președintele Iohannis negociază la ONU cererea României de a deveni membru nepermament al Consiliului de Securitate

Președintele Klaus Iohannis a avut marți, la New York, o întâlnire cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, în marja Adunării Generale a ONU, informează Agerpres.

Președintele Iohannis  a participat marți la deschiderea segmentului la nivel înalt al UNGA 72, în cadrul căruia președintele SUA, Donald Trump, a susținut un discurs.

Iohannis a avut  întrevederi și cu președintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajcak, dar și cu omologii din Estonia – Kersti Kaljulaid  și Egipt  – Abdel Fattah Al Sisi.

Principala miză a acestor întâlniri bilaterale este, pentru președintele Klaus Iohannis, să pledeze cauza României, care recent a lansat campania pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în mandatul 2020-2021.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...

ELCEN îl acuză pe Nicușor Dan că minte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, 23 mai, într-o conferință de presă că lipsa apei calde în mai multe sectoare din...

Legendarul Claudio Ranieri s-a retras din fotbal cu o înfrângere

Cagliari a fost învinsă pe teren propriu de Fiorentina, cu scorul de 2-3, în etapa cu numărul 38 din Serie A. Acesta a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă