15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimar interimar la Vâlcea

Primar interimar la Vâlcea

Eusebiu Veţeleanu (PER) a fost ales duminică viceprimar cu atribuţii de primar în Râmnicu Vâlcea, primind 19 voturi dintr-un total de 23, acesta urmând a ocupa această poziţie până la clarificarea situaţiei primarului ales pe 5 iunie, Mircia Gutău, invalidat de judecătorie.

Magistraţii au considerat că acesta nu avea voie să fie ales, având o sentinţă penală care îi interzicea să participe în cursa electorală.

Astfel, duminică s-a întrunit noul Consiliu Local Râmnicu Vâlcea, în următoarea configuraţie – 8 consilieri PER, 8 PSD, 4 PNL şi 3 ALDE. 

Alianţa majoritară PER-PSD-ALDE a votat cei doi viceprimari, aceştia fiind Eusebiu Veţeleanu şi Carmen Preda, ambii reprezentanţi ai Partidului Ecologist Român. Cei 4 consilieri ai PNL au votat împotrivă. 

Dat fiind faptul că primarul ales, Mircia Gutău, nu a putut să-şi preia mandatul, fiind invalidat de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, tot duminică a fost convocată o nouă şedinţă de CL, în care Veţeleanu a fost votat viceprimar cu atribuţii de primar, iar social-democratul Vasile Cocoş – consilier cu atribuţii de viceprimar. 

În urma alegerilor din 5 iunie, Primăria Râmnicu Vâlcea a fost câştigată de ecologistul Mircia Gutău, însă în cursul săptămânii trecute Judecătoria Râmnicu Vâlcea a invalidat această alegere, primarul ales făcând recurs la decizia instanţei. 

Tot în cursul săptămânii trecute atât la nivelul Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, cât şi în Consiliul Judeţean s-a parafat alianţa PSD-PER-ALDE. 

Cele mai citite

Meme Stoica a stabilit cine e cel mai bun atacant român. “El e!”

FCSB este noua campioană a Superligii. Echipa patronată de Gigi Becali a câștigat titlul, după ce a învins-o pe Farul lui Hagi, scor 2-1. David...

România, aur în „proba regină” a canotajului, la Europenele de la Szeged

Barca feminină de 8+1 a României a cucerit medaliile de aur în finala disputată duminică la Campionatele Europene de la Szeged. România a încheiat...

Florinel Coman, după ce FCSB a cucerit primul titlu din ultimii 9 ani: „E un moment unic care va rămâne în inima mea”

FCSB a învins-o pe Farul cu 2-1, sâmbătă seara, pe Arena Națională, și a cucerit un nou titlu după 9 ani de așteptare. La...
Ultima oră
Pe aceeași temă