16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPrinţul Paul: Îmi pare rău că tatăl meu nu a avut şansa...

Prinţul Paul: Îmi pare rău că tatăl meu nu a avut şansa să trăiască acest moment

Prinţul Paul de România a postat pe site-ul personal o declaraţie privind pronunţarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în procesul de Exequatur, scrie realitatea.net.

“Salut cu entuziasm şi responsabilitate decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a recunoaşte o sentinţă pronunţată în urma cu 57 de ani în Portugalia. Procesul din România, care s-a încheiat, după 21 de ani, a fost unul de onoare pentru familia mea.

Îmi exprim speranţa că ceea ce s-a întâmplat astăzi reprezintă un prim pas spre reconciliere şi pace în Familia Regală.

Îmi pare rău că tatăl meu nu a avut şansa să trăiască acest moment. Mă bucur însă că fiul meu s-a născut într-o Românie liberă şi democrată.

Poporul român a câştigat dreptul de a-şi cunoaşte adevărata istorie. A beneficia de o justiţie corectă este un drept sacru al fiecărui cetăţean, într-o democraţie autentică.

Cu toţii suntem martorii unui eveniment istoric, democratic, care sper să ajute în procesul de evoluţie pozitivă a României.

Respect faptul că trăim într-o Republică, de aceea voi continua să îmi dedic viaţa necondiţionat, ca şi până acum, acţiunilor de sprijinire şi promovare a imaginii României în lume. Este o datorie de onoare a fiecărui membru al familiei Regale.

Dumnezeu să binecuvânteze România!”

 

Cele mai citite

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...

Armata israeliană a început bombardamente asupra estului orașului Rafah

Armata israeliană efectuează luni seara bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar...
Ultima oră
Pe aceeași temă