17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialRusia vrea ca elevii să fie supravegheați pe Internet

Rusia vrea ca elevii să fie supravegheați pe Internet

Elevii ruși ar putea fi supravegheați pe Internet, conform unui proiect de lege inițiat de Ministerul rus al Educației, relatează Mediafax.

Potrivit proiectului privind protecția antiteroristă, conducerile liceelor şi universităilor ruse urmează "să analizeze site-urile personale ale elevilor şi personalului" şi să întocmească dosare ceu cei "care au tendinţa să încalce regulile".

Proiectul prevede că acestora le revine şi sarcina să "supravegheze în permanenţă Internetul", cu scopul de a colecta date despre "activităţile teroriste" din regiunea în care se află.

Orice informaţie, inclusiv anonimă, cu privire la comportamentul "neobişnuit" al unui elev va fi transmisă FSB (serviciul federal de securitate, fostul KGB) sau Ministerului de Interne, prevede proiectul de lege.

La o zi după ce a fost postat pe site-ul Guvernului, proiectul a provocat, vineri, reacţii din partea comunităţii cadrelor didactice.

"Este vorba fie despre o absurditate birocratică, fie, mai degrabă, despre o tentativă de a pune sub supraveghere elevii şi cadrele didactice care nu aprobă puterea actuală", şi-a exprimat indignarea Andrei Demidov, liderul unui sindicat, citat de cotidianul online gazeta.ru.

"Pentru moment, proiectul se află în stadiul de dezbatere publică", a subliniat Ministerul Educaţiei, citat de cotidianul Kommersant.

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...
Ultima oră
Pe aceeași temă