13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPROTEST cu incidente de Ziua Națională în Piaţa Universităţii

PROTEST cu incidente de Ziua Națională în Piaţa Universităţii

UPDATE 22,30: Circulaţia în Piaţa Universităţii a fost reluată, după ce jandarmii au reuşit să disperseze grupul de manifestanţi.

Pe trotuar au mai rămas circa 50 de protestatari, care au cântat Imnul naţional şi au făcut o horă.

Câteva sute de persoane participă, marți seară, la un miting în Piața Universității din București, în care solicită schimbarea clasei politice.

Mitingul a fost anunţat anterior pe Facebook şi a început în Piața Universității, de unde participanții au mers spre clubul Colectiv.

În jurul orei 20.00,  protestatarii au ținut un moment de reculegere în apropierea clubului, apoi și-au continuat marșul înapoi spre Piaţa Universităţii, încercând să determine și alți oameni să li se alăture. Unii s-au arătat nemulțumiți de faptul că jandarmii le-au cerut să meargă pe trotuar pentru a nu încurca circulația şi i-au chemat pe cei de pe trotuar să vină pe carosabil.

Unul dintre cei prezenți a cerut ca niciun politician, nici măcar președintele, să nu se mai bucure de imunitate. Oamenii mai solicită un Parlament din 300 de aleși, precum și schimbarea clasei politice.

Un alt participant la miting a susţinut că acest protest este în favoarea preşedintelui Iohannis, dar împotriva Parlamentului.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, estimează că numărul participanţilor la protest este de circa 100 – 150 de oameni. Potrivit acestuia, ei au încercat să rupă cordonul de jandarmi şi să ocupe Piaţa Universităţii. În acest moment, este blocat un singur sens de mers, cel dinspre clădirea Universităţii, pe toate cele trei benzi de ciculaţie.

Manifestaţii scandează "Fără violenţă!" şi "Voi aveţi bastoane, noi mâinile goale!"
 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă