15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Protest la București împotriva conducerii Administrației Porturilor Maritime Constanța

UPDATE: Protest la București împotriva conducerii Administrației Porturilor Maritime Constanța

UPDATE: Protestatarii, membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (FNSP) Constanţa, au venit la Bucureşti cu unsprezece autocare, unde li s-au alăturat alţi 100 de sindicalişti din Capitală, potrivit Mediafax

Protestatarii au avut bannere pe care scria “Minciuna şi corupţia e la cei care conduc România: Guvern, Parlament, Preşedinte”, steaguri cu sigla sindicatului din care fac parte, vuvuzele şi mai multe butoaie din tablă, în care au lovit ritmic.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, Mircea Burlacu, a declarat că sindicaliştii vor ca Portul Constanţa să rămână unul comercial, şi nu să devină un punct de atracţie turistică.

“Nu ne dorim un port cu cazinouri şi cluburi de noapte. Avem o echipă de conducere numită de anturajul lui Mazăre (Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, n.r.), care vrea să transforme portul într-un obiectiv turistic, iar pe noi să ne dea afară”, a spus Mircea Burlacu.

——–

Lucrătorii portuari din Federația Națională a Sindicatelor Portuare Constanța, a anunțat un protest în fața Ministerului Transporturilor din București, joi, între orele 11.00 și 15.00, din cauza ”incompetenței și managementului abuziv al conducerii Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța”, potrivit unui comunicat al Blocului Național Sindical (BNS). 

”Lucratorii portuari cer demiterea conducerii  pentru că prin incompetența și un stil de management abuziv provoacă pierderea locurilor de muncă”, se arăta în comunicatul citat.

Citește și: Protest în Portul Constanța, din cauza Master Planului

De asemenea, BNS și celelalte federații membre BNS și-au exprimat sprijinul față de protestatari ”în această acțiune de apărare a drepturilor lucrătorilor”. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă