15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialProteste în Franța. Mii de tineri au manifestat împotriva extremei drepte

Proteste în Franța. Mii de tineri au manifestat împotriva extremei drepte

După victoria istorică a partidului de extremă dreapta, condus de Marine Le Pen, în alegerile europarlamentare, mii de tineri au manifestat, sâmbătă, în Franţa, împotriva Frontului Naţional (FN), informează Mediafax.

La Paris, mii de elevi de liceu şi studenţi (4.200, potrivit poliţiei; 8.000, potrivit organizatorilor) au scandat sloganuri auzite în mod tradiţional în timpul manifestaţiilor de denunţare a extremei drepte, între care "F de la fascist, N de la nazist" sau "Prima, a doua, a treia generaţie suntem cu toţii copii de imigranţi".

De asemenea, sute de tineri au manifestat la Lyon (centru), Toulouse (sud-vest), Strasbourg (est), Marsilia (sud) şi în alte oraşe la apelurile unor sindicate studenţeşti şi ale elevilor de liceu, dar şi ale mişcărilor tinerilor socialişti, comunişti şi ecologişti.

Frontul Naţional a obţinut un scor istoric, duminică, în alegerile europarlamentare, terminând detaşat pe primul loc cu aproape 25% din voturi. Aproape 30% din cei cu vârste sub 35 de ani care au mers la vot au optat pentru partidul de extremă dreapta, potrivit unor sondaje.

Succesul FN a fost favorizat de criza economică din Franţa, de scăderea popularităţii preşedintelui socialist François Hollande şi incapacitatea dreptei de a se prezenta ca alternativă.

Cele mai citite

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă