21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialPurtătorul de cuvânt MAE a fost dat afară, după gafa cu harta

Purtătorul de cuvânt MAE a fost dat afară, după gafa cu harta

Ministrul Afacerilor Externe (MAE) Bogdan Aurescu l-a concediat pe purtătorul de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu, din cauză că nu a verificat corespunzător harta pe care ministrul de Externe a înmânat-o omologului său german. 

Pe coperta hărții care a fost dăruită ministrului de Externe german figura conturul hărții Franței în loc de cel al Germaniei. Harta a fost realizată de Agerpres, care și-a recunoscut public greșeala. 

”În urma analizării modului în care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul afacerilor externe a decis, în cursul zilei de ieri, eliberarea din funcÅ£ie a purtătorului de cuvânt al MAE, care a gestionat, în relaÅ£ia cu Agerpres, problematica materialului în cauză”, se arată în comunicatul MAE. 

Citește și: O altă gafă la nivel diplomatic. Rosen Plevneliev trece drept președintele României

MAE a subliniat că purtătorul de cuvânt și-a asumat faptul că nu a verificat broșura înainte de a fi predată lui Frank Walter Steinmeier. 

”Purtătorul de cuvânt al MAE şi-a asumat responsabilitatea neverificării integrale a broşurii respective înainte de a-i fi prezentată şefului instituÅ£iei spre a fi oferită oaspetelui german”, a precizat MAE. 

Incidentul a creat o situație delicată și a dăunat imaginea MAE, motiv pentru care  ministrul Afacerilor Externe a dispus măsura eliberării din funcÅ£ie a purtătorului de cuvânt.

”SituaÅ£ia creată, complet regretabilă, nu a afectat conÅ£inutul substanÅ£ial şi atmosfera pozitivă a vizitei demnitarului german în România, şi nici fondul relaÅ£iilor româno-germane”, se mai arăta în documentul citat. 

Cele mai citite

Festivalul Opera Copiilor – 60 de spectacole și zeci de atracții în aer liber la Opera Comică pentru Copii

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a...

Angajări în schimbul contractelor cu statul într-o primărie din Buzău

Cazul denumit „Fata lu’ tata” a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în urma unor suspiciuni legate de angajarea Biancăi Firon, fiica...
Ultima oră
Pe aceeași temă