9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialRăsfăţ culinar de vară. Salată cu tofu, servită în coajă de pepene...

Răsfăţ culinar de vară. Salată cu tofu, servită în coajă de pepene roşu

Salata cu tofu, servită în coajă de pepene roşu, este delicioasă şi aspectuoasă, perfectă pentru un prânz cu partenerul(a) sau cu o persoană dragă, în zilele calde de vară. După reţeta sugerată de popsugar.com, salata se pregăteşte repede şi fără efort.

Ingrediente pentru tofu

  • 400 g de tofu tare
  • două linguri cu tamari (sos de soia mai gros)
  • o jumătate de linguriţă cu ghimbir
  • o jumătate de linguriţă cu pudră de usturoi

Citeşte şi: Reţetă pentru un prânz delicios şi hrănitor la serviciu sau în călătorie: Wrap cu carne de curcan

Ingrediente pentru salată

  • un pepene roşu mic, tăiat în două părţi egale, cu miezul scos şi tăiat în cuburi
  • o legătură de salată, ruptă în bucăţi mici
  • doi castraveţi mici, mărunţiţi
  • 100 g de roşii cherry, tăiate în jumătate
  • o jumătate de ardei galben, mărunţit
  • două linguriţe cu nuci de pin (opţional)

Citeşte şi: Reţetă pentru o masă delicioasă: Salata confetti cu creveţi

Ingrediente pentru dressing

  • 200 g de cuburi de pepene
  • două linguri cu mentă proaspătă
  • o lingură cu ulei de măsline
  • două linguri cu oţet balsamic
  • un vârf de cuţit cu sare

Citeşte şi: Prânz sățios și hrănitor: Paste rigatoni cu legume și stafide aurii

Mod de pregătire

Se presează tofu, ca să se scurgă lichidul, după care se taie în fâşii subţiri, care se pun într-un bol din sticlă. Se adaugă tamari, ghimbirul şi pudra de usturoi. Se amestecă uşor, astfel încât condimentele să acopere fiecare bucată de tofu. Se acoperă cu folie şi se pune în frigider, la marinat.

Într-un blender, se pasează o treime din cantitatea de pepene, cu menta, uleiul de măsline, oţetul balsamic şi sarea.

Într-un bol, se amestecă salata, castraveţii, roşiile cherry, ardeiul galben şi pepenele rămas.

În final, se umple pe jumătate fiecare coajă de pepene, cu salată, tofu şi din nou salată. Se toarnă jumătate din cantitatea de dressing, după care se mai adaugă tofu. Se decorează cu nuci de pin, opţional. 

 

 

Cele mai citite

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...
Ultima oră
Pe aceeași temă