16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialRĂZBUNARE în Siria: Zeci de membri ai Statului Islamic, EXECUTAȚI

RĂZBUNARE în Siria: Zeci de membri ai Statului Islamic, EXECUTAȚI

O grupare insurgentă din Siria activă în apropierea oraşului Damasc a executat 18 militanţi ai reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, difuzând o înregistrare video, relatează Mediafax.  

Grupul rebel sirian Jaysh al-Islam (Armata Islamului), care luptă împotriva regimului Bashar Al-Assad, a difuzat o înregistrare video cu durata de 20 minute în care prezintă executarea a 18 presupuşi membri ai grupului terorist Stat Islamic.

Citește și: Statul Islamic a decapitat două femei pentru VRĂJITORIE

Jaysh al-Islam precizează că execuţiile sunt o răzbunare faţă de acţiuni similare comise de organizaţia teroristă sunnită, potrivit ABC News. 

Cei 18 membri ai grupului terorist Stat Islamic au fost executaţi prin împuşcare, după ce au fost acuzaţi că au trădat doctrina sunnită şi nu au luptat împotriva armatei siriene.

Citește și: Statul Islamic a executat 20 de bărbaţi în Palmira

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 220.000 de morţi.

Cele mai citite

Paris Saint-Germain a cucerit titlul cu numărul 12 în Franța

Chiar dacă a remizat pe teren propriu, scor 3-3, în partida cu Le Havre, Paris Saint-Germain a cucerit titlul de campioană a Franţei, după...

MAE dublează secțiile de votare din străinătate față de 2019

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a declarat că în cadrul alegerilor europarlamentare din 9 iunie, MAE va coordona organizarea a peste 900 de secții...

Marijuana la borcan. DIICOT a descoperit o cultură de canabis într-un apartament din București

Din ancheta efectuată de DIICOT în perioada octombrie 2023 - aprilie 2024, s-a constatat că individul în cauză a inițiat și a dezvoltat o...
Ultima oră
Pe aceeași temă