13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialRecomandarea CityBest: Artă pe farfurie în Piața Sfatului din Brașov

Recomandarea CityBest: Artă pe farfurie în Piața Sfatului din Brașov

Ardei umpluți gătiți „sous vide“, cu sos de roșii; o tochitură care nu seamănă cu ce știați; dar și tartar de ton cu ulei de ghimbir și crumble din semințe de pin, porchetta de casă cu ridichi murate, cremă de cartofi cu bacon crocant și inimă de roșie sau piept de rață à la plancha cu piure de dovleac copt sau filé de doradă cu piure de țelină și fenicul. Pe asta au mizat antreprenorii vechiului Bistro Stradivari din Piața Sfatului din Brașov pentru reînnoirea din sezonul de schi 2016-2017.

„Chic cuisine“, cum spune Chef Alexandru Vreme, tânărul de numai 27 de ani care a preluat conducerea bucătăriei – după două medalii la Olimpiada Culinară de la Erfurt și câteva semifinale și finale la concursuri de gastronomie din țară.

Inventivitate cu ingrediente locale

Meniul Stradivari nu e lung, are aproximativ 30 de poziții, cu deserturi cu tot, dar compensează prin inventivitate și prin sezonalitate, după cum afirmă noul Chef, care spune că se bazează cât mai mult pe ingrediente locale de anotimp și pe faptul că va înnoi lista de bucate odată la fiecare patru luni. „Chiar dacă suntem în inima turistică a Brașovului, ținta noastră o constituie localnicii – pe ei vrem să-i facem să revină la noi prin calitatea mâncării, ambianță și un serviciu profesionist și prietenos“, își expune Alexandru Vreme strategia.

Și, dacă lista de mâncăruri e una scurtă, în schimb cea de vinuri conține peste 60 de vinuri, cam jumătate din import și jumătate de la cele mai valoroase crame autohtone. 

Preţuri

Încep de la 15 lei (deserturi de casă), 16 lei supele, în jur de 30 de lei felurile principale autohtone și 40-60 lei cele de inspirație internațională. Nu lipsește, evident, pizza care a adus faima localului în trecut.

Mai multe recomandări pe www.cirybest.ro.

 

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă