Această supă italiană, densă şi plină de arome, are la bază fasolea, ţelina şi pastele, alături de care puteţi adăuga orice alte legume preferaţi. În anumite regiuni ale Italiei se face şi cu carne. Este foarte gustoasă şi consistentă și se poate mânca și rece.
Ingrediente
- o ceapă
- 4 căței de usturoi
- 2 tulpini de țelină
- un morcov
- 150 grame fasole verde din conservă
- o conservă de 400 grame roșii decojite, tocate cuburi
- o conservă de 400 grame fasole roșie
- 1,5 litri apă
- 100 grame paste elbow (macaroane-cot mici)
- o linguriță busuioc uscat
- o linguriță oregano uscat
- 2 linguri busuioc proaspăt tocat
- 2 linguri ulei de măsline
- o linguriță sare
- 50 grame parmezan ras (opțional)
Mod de preparare
Ceapa se toacă şi se căleşte într-o oală, în ulei de măsline încins, până devine translucidă (aproximativ 4 minute). Se adaugă usturoiul tocat şi se mai căleşte un minut.
Tulpinile de ţelină şi morcovul se toacă şi se adaugă peste ceapă. Se călesc 5 minute. Se adaugă oregano şi busuiocul uscat, sarea, piperul şi roşiile din conservă şi se dau într-un clocot.
Se toarnă supa de pui, se adaugă fasolea roşie şi pastele. După 10 minute se adaugă şi păstăile din conservă şi se fierbe până când pastele sunt gata.
Se stinge focul şi se adaugă busuiocul proaspăt tocat.
Dacă nu țineți post, se serveşte cu puţin parmezan ras presărat deasupra.
Foto: www.preparate-culinare.ro