21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialReteță moldovenească: Coconeți sau Bighilușe

Reteță moldovenească: Coconeți sau Bighilușe

Rețeta veche “Coconeți/ Bighilușe” era folosită în satele din Moldova la finalul secolului 19. Rețeta include doar patru ingrediente și se pregătește rapid.

Ingrediente:

Făină 

Ouă

Untură sau ulei

Apă

Mod de preparare:

Se pregătește un aluat din făină și ouă, se frământă bine, apoi se rulează sub forma unei fâșii groase ca degetul.

Se taie aluatul în bucăți lungi de 5 cm care se fierb în apă. Apoi bucatile de aluat se prăjesc în ulei sau untură.

Secretul Bucătarului:

Aluatul trebuie să aibă consistența celui de tăiței. Pentru a fierbe bine, bucățile de aluat nu trebuie să fie prea groase.

Tradiții culinare:

Reţeta face parte programul de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. Programul îşi propune să promoveze reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Cele mai citite

Fascinația Jackpot-urilor: povești reale din Las Vegas și legende din lumea filmului

În fiecare domeniu există cuvinte specializate care își fac loc în limbajul uzual și devin cunoscute pentru toată lumea. Un astfel de cuvânt este...

A crescut interesul românilor pentru a deveni proprietari de case în Dubai

Dubaiul reprezintă un teritoriu extrem de ofertant pentru românii care sunt în căutare de investiții imobiliare pe termen mediu și lung. Astfel, aceștia achiziționează...

Piedone nu se poate retrage repede, pentru că se vrea bărbat în toată Firea

Ilustrație: Marian Avramescu Candidatul independent pentru funcția de primar general al Capitalei, dar totuși dependent de vaccin anti-varan, Cristian Popescu – Piedone, vrea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă