Acesta este o rețetă tradițională din Muntenia care se pregătește deseori în perioada sărbătorilor de iarnă.
Ingrediente:
500 g. carne slabă
1 rinichi de porc
100 g. slănină
100 g. inimă
100 g. limbă
100 g. ficat
200 g. piept
1 ceapă
1 pahar de vin roșu
2 linguri untură
o căpățână de usturoi
200 g. brânză de burduf
mălai
sare
piper
Mod de preparare:
Carnea slabă, rinichii, slaninuța, inima, limba, ficatul și pieptul de porc se taie sub formă de cubulețe. Se pun la prăjit în untură Ferma noastră.
Ceapa se rade, se freacă sub formă de pastă și se pune în tigaie, lângă carnea tăiată bucățele. Se stinge imediat cu vin roșu și se lasă să se pătrundă. Dupa ce se evaporă vinul, se presară brânză de burduf.
Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de preparare a rețetei.
Mod de servire:
Se servește cu un pahar de vin roșu și cu mămăliguță