12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialReţetă specială: Somon la cuptor în crustă de tarhon şi pătrunjel

Reţetă specială: Somon la cuptor în crustă de tarhon şi pătrunjel

Somonul la cuptor în crustă de tarhon, maioneză, usturoi şi pătrunjel este excelent pentru mesele de prânz sau cină. Pregătit după reţeta sugerată de allrecipes.com, preparatul încântă pe oricine.

Ingrediente

  • două bucăţi (226 de grame) de file de somon
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • o linguriţă cu ulei vegetal
  • un căţel de usturoi feliat
  • o lingură cu tarhon proaspăt, mărunţit
  • o lingură cu pătrunjel proaspăt, mărunţit
  • trei linguri cu maioneză
  • o linguriţă cu muştar Dijon (sau alt muştar iute)
  • o linguriţă cu suc proaspăt de lămâie
  • boia de ardei iute sau chilli după gust

Mod de pregătire

Se pregătesc bucăţile de somon cu sare. Se acoperă o tavă cu foaie de copt şi cu folie de aluminiu deasupra. Se unge folia cu puţin ulei vegetal.

Se preîncălzeşte cuptorul la temperatură ridicată.

Se amestecă usturoiul, tarhonul şi pătrunjelul într-un blender, până când formează o pastă moale. Se adaugă maioneza, muştarul, sucul de lămâie şi boiaua sau praful de chilli. Se amestecă bine.

Se aşază bucăţile de somon pe tavă şi se acoperă cu pasta formată atât deasupra, cât şi pe margini.

Se aşază tava la aproximativ 20 de centimetri de sursa de căldură şi se lasă peştele la cuptor cinci minute, până când prinde o nuanţă maronie. 

Apoi, se închide grill-ul şi se aprinde cuptorul la 175 de grade Celsius. Se mai lasă somonul la cuptor pentru aproximativ trei sau patru minute, până când se poate desface uşor cu furculiţa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă