Reţeta tropicală de piept de pui picant în lapte de cocos este potrivită pentru un prânz sau o cină atipică. Pregătit după reţeta sugerată de allrecipes.com, preparatul îl va încânta şi cel mai mofturos prieten sau membru al familiei.
Ingrediente
- două bucăţi de piept de pui fără os şi piele, tăiate în bucăţi de aproximativ 1,5 cm fiecare
- sare şi piper după gust
- o lingură şi jumătate cu ulei vegetal
- două linguri cu praf de curry
- o ceapă mică, tăiată în felii subţiri
- doi căţei de usturoi zdrobiţi
- 420 ml de lapte de cocos
- 430 g de roşii la conservă, fierte şi tăiate în cuburi
- 230 g de sos de roşii
- trei linguriţe cu zahăr
Mod de pregătire
Se sărează și piperează carnea.
Într-o cratiţă mare, se încinge uleiul şi se adaugă pudra de curry. Apoi, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc timp de un minut.
Se adaugă carnea şi se amestecă încet. Apoi, se reduce temperatura la mediu şi se lasă la prăjit timp de şapte sau 10 minute, până când bucăţile de carne îşi schimbă nuanţa de roz, iar sosul se subţiază.
Se toarnă laptele de cocos, roşiile, sosul de roşii şi zahărul. Se amestecă, după care se acoperă şi se lasă la fiert pentru aproximativ 30 sau 40 de minute. Se agită cratiţa din când în când.
Se poate servi pe un pat de orez fiert.