20 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Broccoli cu vită şi cartofi la cuptor

Reţeta zilei: Broccoli cu vită şi cartofi la cuptor

Broccoli contin o mulţime de glucide, vitamine şi minerale, fiind de asemenea o sursă excelentă de calciu, fier, vitamina C şi fibre. Iar cu această delicioasă reţetă de broccoli cu vită şi cartofi la cuptor, sigur toată familia va adora această minune verde.

INGREDIENTE:

  • 700 g broccoli, tăiat în bucheţele mici de 2 cm
  • două linguri de ulei de rapiţă
  • 700 g carne de vită macră
  • o ceapă mare, tocată
  • două linguri de sos Worcestertshire
  • o lingură de usturoi pudră
  • o linguriţă de sare
  • patru căni de lapte degresat
  • un sfert de cană de amidon de porumb
  • două căni de brânză cheddar rasă
  • un sfert de linguriţă de şofran
  • patru căni de cartofi daţi pe răzătoare, prăjiţi
  • un ou mare, bătut uşor
  • o jumătate de linguriţă de piper
  • spray de ulei de rapiţă sau măsline
  • o jumătate de linguriţă de paprika, preferabil iute

MOD DE PREPARARE:

Cartofii raşi trebuie pregătiţi dinainte. Pentru a obţine cele patru căni de cartofi raşi necesare acestei reţete, curăţă de coajă 500 g de cartofi şi fierbe-i în apă uşor sărată, cam 10-15 minute, până se înmoaie puţin dar rămân tari la mijloc. Scurge-i şi lasă-i să se răcească. După ce se răcoresc, dă-i pe răzătoarea mare. Dacă nu vrei să-i prepari tu, găseşti în comerţ gata pregătiţi.

Porneşte cuptorul la 240 de grade.

Rostogoleşte bucheţelele de broccoli într-o lingură de ulei într-un castron mare. Pune-le apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-le, cam 15 minute, încorcându-le pe la jumătatea timpului. Ai grijă să nu le laşi decât până se înmoaie şi se rumenesc uşor.

Între timp, încălzeşte cealaltă lingură de ulei într-o tigaie mică la foc mediu. Adaugă carnea de vită tăiată cubuleţe şi ceapa tocată şi găteşte-le, până carnea devine maronie şi ceapa se înmoaie, cam 10-12 minute. Toarnă sosul Worcestershire, pudra de usturoi şi un sfert de linguriţă de sare. Lasă compoziţia deoparte.

Amestecă laptele şi amidonul de porumb într-o oală mai mare. Adu amestecul la punctul de fierbere, la foc mediu, amestecând des, până bolboroseşte şi se întăreşte suficient cât să se lipească de lingură, cam 6-8 minute în total. Ia vasul de pe foc şi adaugă brânza Cheddar rasă, trei sferturi de linguriţă de sare şi şofran şi amestecă până se topeşte brânza.

Într-un bol combină cartofii raşi, oul, piperul şi un sfert de linguriţă de sare.

Într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt şi stropită cu ulei, pune un strat uniform de amestec de carne de vită. Apoi pune un strat de broccoli, iar deasupra toarnă amestecul de cartofi raşi. Stropeşte uniform cu puţin ulei folosind sprayul special de copt.

Bagă tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până când cartofii încep să devină maronii. Scoate tava din cuptor, stropeşte cu paprika şi lasă mâncarea să se răcorească 10 minute înainte de a o servi.

Poftă bună!

Cele mai citite

Atac cu cuțitul în metroul din Lyon! Trei persoane rănite

Trei persoane au fost rănite duminică într-un atac cu cuțitul în metroul din orașul francez Lyon, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters. Un suspect a fost...

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul...

nu l-a și spălat, când l-a scos din mocirlă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a explicat de ce Partidul Național Liberal (PNL), care stă drepți, de ceva...
Ultima oră
Pe aceeași temă