În toate casele românilor au rămas bucăţi substanţiale de cozonac şi alte copturi care se pot refolosi. Această budincă din resturi de cozonac este atât de gustoasă, încât s-ar putea să devină desertul preferat al familiei.
INGREDIENTE:
- două banane, răscoapte
- două ouă
- trei sferturi de cană de lapte
- două linguri de zahăr
- o jumătate de linguriţă de scorţişoară
- trei căni de bucăţele de cozonac
- unt pentru uns tava
MOD DE PREPARARE:
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade.
Unge cu unt o tavă de copt nu prea mare. Acoperă fundul tăvii cu felii subţiri de banană. Ar trebui să-ţi ajungă o jumătate de banană.
Pune restul de banane într-un bol mai mare. Pisează-le cu o furculiţă până obţii o pastă mai groasă. Apoi, adaugă ouăle, câte unul, şi amestecă foarte bine între ele. Toarnă şi laptele continuând să amesteci. Adaugă zahărul, amestecând până se dizolvă, iar la final pune scorţişoara.
Când compoziţia devine omogenă, adaugă bucăţile şi firimiturile de cozonac. Ai grijă să amesteci uşor ca să nu fărâmi de tot bucăţelele de cozonac, dar să fie toate acoperite bine cu compoziţia deja pregătită. Lasă totul deoparte cam 10 minute, pentru ca lichidul să fie absorbit de cozonac.
Pune amestecul în tava de copt, peste patul de banane şi bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Poftă bună!