18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Sos Aioli

Reţeta zilei: Sos Aioli

Pentru a prepara aioli, este nevoie de oarecare fineţe în execuţie şi de multă răbdare. Este vorba de un sos care se face adăugând ulei picătură cu picătură. Fireşte, poţi folosi un mixer electric, dar este preferabil să-l baţi cu ajutorul telului.

INGREDIENTE:

  • 4-6 căţei de usturoi (cu cât sunt mai mari, cu atât mai bine)
  • 3 gălbenuşuri
  • 1/2 linguriţă  de sare
  • 1/4 linguriţă de piper
  • 2 linguri de suc de lămâie sau oţet
  • 1/2 linguriţă muştar de Dijon
  • 2 căni de ulei

MOD DE PREPARARE:

Taie mărunt usturoiul şi pune-l într-un bol. Adăugă toate celelalte ingrediente, în afară de ulei. Bate cu telul pentru ca amestecul să devină omogen şi gros. Adăugă uleiul, picătură cu picătură, având grijă să fie bine încorporat în amestecul de bază înainte de a picura din nou. După ce sosul „a prins”, poţi turna uleiul mai repede. Dacă amestecul devine prea gros, diluează-l cu puţin oţet sau suc de lămâie.

Sosul va avea o savoare mai puternică dacă-l laşi la frigider câteva ore,

Serveşte-l cu peşte, carne, crudităţi, legume fierte. Este ideal pentru o salată César cu salată verde, crutoane cu usturoi, bacon şi parmezan.

Poftă bună!

Cele mai citite

Guvernul începe să strângă cureaua. Majorările salariale și ale pensiilor, greu de îndeplinit

Guvernul a promis majorări de salarii și pensii, iar acum ministrul finanțelor, Marcel Boloș, trage un semnal de alarmă că nu mai sunt bani...

Goluri românești în Turcia! Sorescu și Drăguș au marcat pentru Gaziantep

Internaţionalii români Deian Sorescu şi Denis Drăguş au marcat câte un gol în partida pe care Gaziantep FK a pierdut-o cu scorul de 2-4...

Susținerea Dezvoltării Copiilor pe Drumul Lor Unic

În ultimele decenii, autismul a devenit un subiect tot mai discutat și cercetat în comunitatea medicală și în societate în general. Această tulburare...
Ultima oră
Pe aceeași temă