13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum au început școala adolescenții de la liceul unde de...

REVISTA PRESEI. Cum au început școala adolescenții de la liceul unde de șapte ani nu se ia BAC-ul

Din ziarele de marți aflăm care a fost evoluția politică a lui Corneliu Vadim Tudor, dar și cum au început școala adolescenții de la liceul unde de șapte ani nu se ia BAC-ul.

Ziarul Adevărul ne prezintă evoluția politică a lui Corneliu Vadim Tudor, la scurt timp după moartea politicianului. Vadim Tudor s-a născut la 28 noiembrie 1949, la Bucureşti. În anii ‘70-‘80, a fost ziarist la „România liberă“ şi la „Agerpres“. A intrat în cercul oamenilor de cultură prin intermediul scriitorului Eugen Barbu, cel care i-a devenit mentor. A fost acuzat de plagiat şi a scris nenumărate ode Ceauşeştilor, rămânând până la moarte un aprig apărător al memoriei fostului dictator. După Revoluție, Vadim a înfiinţat revista „România Mare“. Dintr-o publicaţie care se voia a fi culturală, „România Mare“ a devenit un furtun de abjecţie, cu care Vadim a stropit fără ezitare în toată clasa politică românească.

Din Evenimentul Zilei aflăm cum au început școala adolescenții de la liceul unde de șapte ani nu se ia BAC-ul. Situația de la Liceul Tehnologic Agricol din Orțișoara, Timiș, arată că experimentele făcute în Educație au dus la ratarea multor generații. Pe careul de lângă Central Park Orțișoara, cum apare locația pe Facebook, 20 de copii sunt ultimii care vor finaliza cursurile Liceului Tehnologic Agricol din comuna timișeană: 10 sunt în clasa a XI-a și tot atâția în ultimul an de liceu. Au freze Pompadour, ultima fiță între junii cu „valoare”, cercel în câte-o ureche, smartphone în buzunar – cumpărat din banii munciți chiulind de la ore – și așteaptă ceva, deși nu-s chiar siguri de la cine și ce.

Capital.ro ne informează cp, deşi soldul creditelor continuă să scadă de la an la an, BNR menține sus dobânzile de finanțare pentru că se teme prea mult de accelerarea consumului şi supraîncălzirea economiei. Dobânzile creditelor bancare s-au înscris pe un trend de scădere în urmă cu aproximativ doi ani. Pe măsură ce Banca Națională a redus în pași mici dobânda de politică monetară, ROBOR (dobânda luată în calcul de băncile comerciale pentru DAE la credite) a coborât la rândul ei. Totuși, se pare că tendinţa s-a oprit.

Din Ziarul Financiar aflăm că România are doi ban­cheri cu câştiguri anuale de peste 1 milion de euro – unul din top ma­na­gement şi celălalt din in­vestment banking, la fel ca Fin­landa, iar Grecia figurează cu un singur ban­cher în cele mai recente statistici ale Auto­rităţii Bancare Europene (EBA). Câşti­gul ar fi de circa 83.000 de euro pe lună şi 4.000 de euro pe zi. Acesta înseamnă un câştig de 200 de ori mai mare decât salariul mediu pe economie şi de peste 20 de ori mai mare decât sa­lariul preşedintelui şi premierului României.

Wall Street ne informează că  piața instrumentelor de scris și-ar putea menține trendul ascendent și în acest an, după ce în 2014 a urcat la valoarea de 7,4 milioane de euro, a declarat, pentru Wall Street, Ileana Tîlvan, manager în cadrul GfK România. În anul 2014, piața instrumentelor de scris a înregistrat o creștere în volum de 8% față de anul anterior în magazinele de tip hypermarket și cash & carry.

Din Gândul.info aflăm că renunţarea lui Victor Ponta la funcţia de preşedinte al PSD i-a deschis drumul lui Liviu Dragnea pentru a-şi impune întreaga autoritate asupra partidului. Biroul Permanent al PSD va decide marţi când se va organiza Congresul partidului în care se va alege noua conducere. Cu toate acestea, trebuie precizat că Liviu Dragnea a evitat să facă un anunţ oficial privind candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al PSD.

Hotnews ne prezintă experiența unui refugiat sirian ajuns în România. Visul european nu înseamnă pentru toți refugiații sirieni o călătorie pe bărcile șubrede ale traficanților din Mediterana, ori un marș de sute de kilometri spre granițele fortificate ale Ungariei. Pentru Ahmed, un tânăr sirian de 27 de ani, drumul spre Europa a fost mai puțin periculos: un bilet de avion dus Beirut-București acum doi ani. Atunci, în Damasc, forfota cotidiană nu era încă întreruptă de bombe și gloanțe. Ahmed a găsit în țara noastră ceva mai puțin decât a sperat. După doi ani că refugiat, le recomandă sirienilor să rămână în Orientul măcinat de război, decât să vină în România. 

Din Prosport aflăm că CFR Cluj a câştigat pe terenul lui Dinamo, scor 2-0, la capătul unui meci în care Radu Petrescu a eliminat trei dinamovişti, Feussi, Filip şi Matei, şi a acordat un penalty pentru oaspeţi. Neînvins după nouă etape, Mircea Rednic a prins curaj la meciul cu CFR. A mizat, pentru prima dată de la începutul acestui sezon, pe un sistem cu doi atacanţi, Gnohere şi Essombe, şi l-a introdus din primul minut pe Paul Anton, proaspăt transferat de la Pandurii. 

 

 

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă