16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia, favorită la întâlnirea de Cupă de Davis cu Slovenia

România, favorită la întâlnirea de Cupă de Davis cu Slovenia

La finalul primului antrenament de miercuri, căpitanul nejucător al echipei României, Andrei Pavel, s-a arătat optimist înaintea meciului cu Slovenia, ce va avea loc la Arad, de vineri până duminică, în primul tur al Grupei I, Zona Europa/Africa a Cupei Davis, după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. 

Componenţii echipei României, Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea au participat, alături de căpitanul nejucător Andrei Pavel, la o conferinţă de presă în care şi-au exprimat încrederea că vor reuşi să termine învingători în faţa slovenilor. Cele două echipe fac câte două antrenamente pe zi, unul înainte de masă şi un al doilea după masă, pe parchetul Sălii Sporturilor ‘Victoria’ din Arad, tensiunea fiind tot mai ridicată pe măsura apropierii orei de start. 

Andrei Pavel a declarat miercuri, pentru Agerpres: ‘Moralul băieţilor este foarte bun, mai ales că toţi suntem sănătoşi. Ne-am acomodat bine cu sala şi cu mingile de joc (marca Dunlop – n. r. şi trebuie să spun că ne place la Arad unde ne simţim foarte bine. Mai trebuie ca şi rezultatul meciului, la finalul celor trei zile, să ne fie favorabil, astfel încât totul să fie la superlativ’. 

Deşi România este considerată favorită, nu trebuie uitat că mingea este rotundă, meciul fiind deschis oricărui rezultat, a spus Andrei Pavel. ‘Trebuie avut în vedere că jucăm împotriva unei echipe destul de puternice, cei doi jucători cu care ne confruntăm la simplu sunt nişte jucători cu experienţă care au fost deja între primii 100 a clasamentului ATP şi care au evoluat în destul de multe jocuri de Cupa Davis. Totuşi, având în vedere că jucăm acasă şi mai ales că avem o echipă de dublu foarte valoroasă, cred că suntem favoriţi. Am fi foarte fericiţi dacă am avea cele trei puncte pe care ni le dorim după primele două zile ale meciului, dar cel mai important este să le avem’, a continuat Pavel. 

Pe de altă parte, el adăugat că se aşteaptă ca publicul arădean să fie destul de zgomotos, dar atunci când jucătorii simt că publicul este alături de ei, acest lucru nu contează. 

Cele mai citite

Ambasadoarea din Maroc, Maria Ciobanu, a sabotat România

În această perioadă se desfășoară la Meknes cea de a XVI-a ediție a Salonului Internațional al Agriculturii din Maroc, (SIAM) 2024, cel mai...

Doi soldați ucraineni uciși în sudul Germaniei. Motivul ar putea fi unul politic

Procurorii germani au declarat luni că nu exclud un motiv politic în ancheta privind un cetăţean rus arestat după ce a înjunghiat mortal, în...

Paris Saint-Germain a cucerit titlul cu numărul 12 în Franța

Chiar dacă a remizat pe teren propriu, scor 3-3, în partida cu Le Havre, Paris Saint-Germain a cucerit titlul de campioană a Franţei, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă